Θέμης Τσίπηρας Ο Θέμης Στ. Τσίπηρας είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός της Ecole Speciale d’ Architecture (E.S.A.-Παρίσι) με ειδίκευση στη χωροταξία – πολεοδομία, ασχολείται επαγγελματικά εδώ και αρκετά χρόνια με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την οικολογική δόμηση.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ηλιακής Αρχιτεκτονικής στη Γαλλία και την Ελλάδα, ενώ διατηρεί μελετητικό και κατασκευαστικό γραφείο με την επωνυμία «Θέμης Στεφ. Τσίπηρας κ’ Συνεργάτες» με πανελλαδική επαγγελματική δραστηριότητα (έχει μελετήσει και κατασκευάσει περισσότερα από 100 οικολογικά κτίρια).

σχέδια και βιβλίο Θέμης Τσίπηρας

Ιδρυτικό μέλος και πρώην μέλος του Δ.Σ. του Σ.ΟΛ.ΑΡ. – Συλλόγου Ολιστικής Αρχιτεκτονικής, συγγραφέας του βιβλίου «Οικολογική Αρχιτεκτονική» (εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ), συνεργάτης και σύμβουλος μεγάλων αρχιτεκτονικών γραφείων, έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες που έχουν διοργανωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας με θέμα τη πράσινη αρχιτεκτονική.

Έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου αναζητώντας τη «λαϊκή – χωμάτινη αρχιτεκτονική» ενώ κάποια χρόνια πριν, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση, συμμετείχε σε επείγουσες ανθρωπιστικές αποστολές με την οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα» με στόχο τις τεχνικές ανάγκες «πληθυσμών σε κίνδυνο».

Υπήρξε μάρτυρας πολλών από τα σημαντικά γεγονότα της εποχής μας όπως η γενοκτονία στη Ρουάντα και το Μπουρούντι, οι σεισμοί της Ινδίας και της Τουρκίας, η Ιντιφάντα στην Παλαιστίνη κ.λπ.